Saturday, December 4, 2010

bertemu kembali dalam ruangan sembng sembang bersama cik kiah…..opps..cik kiahh..??cik kiah mane sehh??!!oooo…yeee!….aku teringat cik kiah yang jual kueh kat area umah aku..sedap kueh die..empat keping RM 1..macam macam ade..epok-epok,kueh kaswi,kueh keria, dan bermacam macam lagi….korang boleh lahh melawat kat area umahh aku klau nak rase..kat Sri Stulang JB..Haha..back to basic..entry aku kali ni bersempena dengan..rancangan kat Tv3 aritu..baru aryny berkesempatan nak updated akupunyebelog…korang tengok tak?KES..???name rancangan tu KES…aku tak pernah pun tengok sebelumni rancangantu…tapi tibe tibe aritu tertengok..tapi memang best..aritu punye kes pasal 
KES PEMBUNUHAN PALING KEJAM KAT MALAYSIA..


korang ingat lagi..MONA FENDY??? kes pembunuhan ahli politik…
ahli dewan undangan negeri kawasan Batu Talam, Allahyarham Dato' Muhammad Azlan Idris pade tahun 1993...mase tu umo aku kecik lagie..






Mona fendy atau name sebenar benarnye..Maznah Ismail..telah berkahwin dengan Mohd Affendi Abdul  Rahman..untuk pengetahuan korang..mona fendy ni pernah jadi penyanyi..die ade keluarkan album….tapi mungkin bukan rezeki die dalam bidang nyanyian….korang  click kat sni klau nak denga antare lagu single first die..aku takut nak letak dalam blog aku..huhu..seramm..album die tak berape dapat sambutan, tapi lepas ade beberape kontreversi…album die popular lahh kejap..antare kontreversi yang die pernah buat…


1.beliau dengan suaminye suke sangat kumpul kereta kereta mewah..antare koleksinye macam bmw, jaguar, mercedes…
2. beliau pernah didakwa mempunyai sebuah pulau persendirian kat thailand..
3. ade yang kate..dieorang kaye raye sebb dieorang amalkan ilmu hitam..wallahualamm….


berbalik pade kes pembunuhantu, mangsa dikerat 18 bahagian dan sebelumtu kepale mangse di kelar sebanyak 3x…korang dapat bayangkan..betape kejamnye pembunuh tukan? dan semua bahagian anggota badan yang dikerat tu ditanam dalam lubang yang dah dikorek…sedalam 1.8 meter..




aku masih tak percaya..macammane..seorang perempuan ade perasaan berani sampai macamtu sekalikan? Pembunuhan ni dilakukan seramai 3 orang..Mona Fendy dan suaminye...dan seorang lagi pengikutnye..dan juge dipercayai anak angkatnye Juraimi....sepanjang kes dibicarakan...Mona Fendy kelihatan sangat sangat tenang..mampu tersenyum lagi..walaupun hukuman dah dijatuhkan..



(aku ske baju die..Vintage..huhu) sepanjang perbicaraan Mona fendy still g kelihatan ranggi...


ketiga tiga  tertuduh dijatuhkan hukuman sampai mati…


walaumacammanepun..kite tak berhak nak hukum and nak cakap lebey lebey pasal dieorang..hanye Allah yang tahu kebenarannya...dia lebih berhak..sedekahkan 
AL-Fatihah kepada mereka semua...


korang ingat lagi tak cerita DUKUN?? 






ade yang kate...atas permintaan family Mona Fendy...dieorang mintak supaya tak ditayangkan ceritatu..atas sebab sebab tertentu..and ade plak yang cakap sebab filem tu tak lepas mse proses penapisan filemm...tapi aku tengok review cite tu pun dah serammm..huhu
 ok lahh..sampai disini saje sembang sembang kite kali niee...=) dada..









1 comment:

  1. aku baru nak baca pasal dia..
    misteri lah dia ni

    ReplyDelete