Thursday, March 31, 2011

Ape nak buat lepas habis praktikal..?

Salam malam khamis...=)

Disebabkan beberapa hari lagi nak habis praktikal...So rase macam entry kali ni nak cerita cerita pasal
ape nak buat lepas habis praktikal ni...????

Hari ni dengan secara rasminya aku dah tolak offer company tempat aku praktikal untuk kerja terus..
(tolak tuah kan aku ni..?)
Bukan tolak tuah, sombong, memilih or what..tapi aku nak cuba bidang lain...

Berbalik kepada tujuan asal...ape nak buat lepas abis praktikal ni..?
antara perkara-perkara yang kene,wajib, harus dan boleh dimasukkan dalam list korang dan jugak aku..ialah..

ok..go!

1. Cari KERJAA....

Firstly memang, wajib dan sepatutnya lah untuk Cari Kerja kan..Zaman sekarang bukan senang nak cari kerja..So pesanan tambahan untuk diri sendiri..dan sesiape yang bace post tak seberapa ni..
jangan terlalu memilih kerja. Sebelum Habis praktikal kita dah boleh survey and apply kerja..So nanti tak kalam kabut..Tapi pada mereka yang nak berehat-rehat dulu..Silakan..=)

2. Sambung Master..
Niat nak sambung tu memang ade dalam hati..tapi rase macam nak kerja dulu..tapi takut dah kerja..lupe langsung niat murni & suci nak sambung master..huhu..(aku layak ke nak sambung ni...ehe)

2. Start Cari Duit Sendiri
ni yang tak saba bile dah dapat kerja..(macam terlebih confident akan dapat kerja nanti..)
insyaallah..Bila dah dapat kerja nanti..nak tolong mak pulak...nak buat satu pengemumuman...pembetulan..pengemuman..
"mak saye sayang mak.."

4. Ke Jinjang Pelamin@ Kahwen senang cerita
Wahhh..very the......
Ni lambat lagi lah kot...Calon pun tak de lagi....Lebih baik stabilkan diri dulu..betul tak??
tapi kepada sesiapa yang memang nak berkahwen...itu hak masing masing..
"Selamat Pengantin Baru"hoho..

Rase macam tu je yang ade kat list kepale hotak aku ni..Beta nak beradu..Good nite=)

P/S: Dah kerja nanti jangan lupe ibubapa yang dah banyak tolong kita.
.tiba masanya untuk kita balas jasa mereka


5 comments:

  1. yg last tu takwajib sangat lah kan.cari yg betul2 dulu :p

    ReplyDelete
  2. haha same la yang tapi i tak sambung master kot.tgah mencari kerja :)

    ReplyDelete
  3. lily: yang last tu mmg kite tolak tepi dulu..
    mary:thanks..=)
    ika:aku pun stuju..=)
    sherah:i pun nak kerje dulu..=)

    ReplyDelete