Tuesday, February 15, 2011

Makanan Favourite Part 2

hye korang.. ( dengan riak muke yang konon konon comel) eyewww perasan..! rase macam lame gile tak update belog..(padahal baru semalam update) tak tak..before this tyak leh nak update adalah kerane streamyx rumah aku problem..(bukan pasl tak baya tau)masalah dalaman TM punye pasal..serius aku benci dengan service TM..!!!!

assalamuualaikum dan salam sejahtera korang  semua (skema tak?) tak pe, tak pe..skema itu howt....bukan aku yang howt lahh..korang penah bace tak satu blog ni..click kat sini..blog die memang best and awek kat blog tu memang gorgeous abis..and plus howt..!and header die “skema itu howt” comelkan? macam tuan punye belog gak..

ok ok..disebabkan mood aku yang lapar sangat@ sangat lapar membuatkan aku rase mengantuk plus lapar..(saje kasi besar, nak bagitau korang aku memang lapa sangat ni)..so ari ni nak post pasal makanan makanan favourite part 2, sebelum tu korang pernah bace tak entry makanan makanan favourite part 1…?


Meh click sini kalau nak bace..kalau tak nak bace tak payah click tau..uhu..=)

aku memang kuat makan and suke makan..tapi badan aku tetap alahhhai sekeping macm ni..so kepade sesiapa yang ade rahsia macammane nak naikkan berat badan..kongsi-kongsilah ye..

5. kite terus je lah pade tujuan entry kali ni ye..ok makanan favourite aku yang ke 5 jatuh kepade…
cube teka..?ape yang kat tangan aku tu..tengok makanan pade tangan aku tu je k..jangn tengok yang lain…

Teka lah! (konon-konon marah and memaksa)

yes ayam shilin..sape pernah makan sile angkat kening..ok klau yang tak pernah makan lagi biar aku story sikit ok..ayam shilin ni memang sedap,rangup and yummy..serius aku dah terliur sangat…sedap sangat..actually kalau kat taiwan kan ayam ni dikire snack untuk dieorang..(konon-konon macam dah pernah pergi taiwan) dikenali jugak as a street snack…

Harge ayam ni tak mahal..cume RM6 sahaje..korang takkan rugi kalau beli sebab ayam die besar..korang boleh kongsi 2 orang (tapi kalau aku tak boleh kongsi sebb kalau makan setengah tak cukup..terukkan perangai?) kalau korang nak sedap lagi korang suruh orang yang jual tu letak lebih serbuk pedas tu..mintak more spicy lah..macam yang aku selalu mintak, dont worry tiade charge tambahan dikenakan..

untuk yang ade kat melake korang boleh dapatkan kat Dataran Pahlawan and jusco bandaraya Melaka. If korang kat jb boleh dapat kan kat City Square Level Ground Floor…and kat KSL City pun ade..alahh shopping complex baru tu..
and lagi satu kalau korang pergi kedai ni ade satu lagi yang best tau..

6. Tempat ke-6 jatuh kepada…MEE SUA…mee sua ni korang boleh dapatkan kat kedai yang jual Ayam Shilin ni jugak..mee ni kire mee sua version korea lahh..sedap..serius sedap..tapi itu tekak aku lahh..kalau korang nak tau macam mane rase nye..jom try..Harge die RM6..

kuah die pekat tau..sedapppppppppp….tak nak cakap banyak,korang try k..jangan risau die HALAL.


7. ok tempat ke 7, jatuh kepade nasi lemak berlauk, senibong…..yehhhhhh nasi lemak no.8….yang duk kat jb mesti dah tau kan..nasi lemak berlauk yang fofular kat Jb ni…ade nasi lemak ayam biase,nasi lemak ayam rendang, nasi lemak ayam mask merah…ape yang special sangat nasi lemak ni die punye nasi memang berlemak tau..serius..sangat sedap…nah alamat die..kampung senibong johor bahru. lepas jambatan Permas Jaya..(maaf tak de full adress)..senang sangat nak cari..

*arap-arap boleh bantu korang
 ni nasi lemak ayam goreng favourite aq..ayam goreng die marvelous..
macambiase..aku latak gamba makanan yang setelah dimelantak oleh aku…(malu sebab licin gile) haha..abaikan aku memang kuat makan..=P

8. ok tempat ke-8 jatuh kepada..siape ehh aku nak bagi..banyak sngat ni..ok ok aku nak bagi…hmmmm…tadaaaaaaaaa….
*maaf diatas kesulitan gambar yang kurang memuaskan




chicken cop HUTAN BANDAR jb…haaaaa..yang ni memang aku suke…harge yang berpatutan RM5 and sedap..black paper die mmg sedapp..serius aku tak tipu..korang boleh cube yang lain jugak macam fish & chip, lamb chop..makanan goreng goreng pun ade..tapi yang aku nak highlight kat sini western food dieorang memang dan tersangatlah  sedap…

9. tempat ke-9…(dah no.9 dahh?banyak nye makan favourite aq) ok tempat ke-9 jatuh kepada chicken cop dekat bazar karat..(chicken cop lagik..???) ye, chicken cop lagikk…


yang ni pun sedap jugak tau korang, RM5 je..sauce die memang sedap tapi ayam die cuma 2keping..kentang die banyak…=)tapi korang cuba lah..kedai ni berhampiaran dekat...pembetulan, berhampiran tempat selalu makcik & pakcik karaoke..berdekatan dengan toilet utama..jangan risau dekat je ngan toilet, bukan dalam toilet.dijamin bersih..=)

10. ok makanan favourite tempat ke10 ni memang semua tau kott..semua rakyat negara Malaysia mesti tau and suke jugak macam aku.cube korang teka..ape makanan yang selalu rakyat Malaysia makan untuk jadi dieorang punye breakfast?? teka..tekaaa…….
ok dah mase yang aku bagi dah tamat….lambat sangat...jawapannye ialahhh…..

yes….ade jawapan korang yang tepat..? roti prata@ roti canai memang favourite aq jugak lahh untuk sarapan..pekene dengan teh-o suam..pehh..sedap..kadang kadang yang buat sedap tu kuah dal and sambal die kan..?ni korang boleh cari kat mane mane pun..semua kedai ade..

ok lah korang, aku rase sampai disini dulu kowt..sayenurain.blogspot ingin mengundurkan diri..nak tau lagi makanan- makanan favourite..nantikan makanan favourite part 3 ok..=)

salam 1 malaysia yawww…

3 comments:

  1. u buat i lapar bila tgk cool blog n shilin tuuu...
    huhuuhu

    ReplyDelete
  2. yummy! I'm following you now, I hope you follow me too! xx
    ilikeitfast.blogspot.com

    ReplyDelete